• Webdesign Purmerend Hoorn Amsterdam en omstreken

  Website of webapplicatie laten maken

  Wij ontwikkelen niet alleen maatwerk webapplicaties, webshops, portalen, externe koppelingen en ander maatwerk voor onze eigen klanten maar ook voor collega webdesigners die niet in-house over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken.

  Gratis check van uw website

  Website check

  Technieken, toepassingen en het internet landschap veranderen per dag. Is uw website nog steeds up-to-date en houdt deze nog gelijke tred met de laatste ontwikkelingen? Vraag een gratis website check aan en wij vertellen u geheel vrijblijvend waar de verbeterpunten liggen.

  Gratis website check aanvragen

  Zoekmachine optimalisatie Purmerend Amsterdam en omstreken

  SEO en SEA

  Vindbaarheid bij de zoekmachines en bezoekersaantallen zijn bijna synoniemen. Wij zorgen dat uw site hoger in Google komt met een gratis SEO scan van uw website en een maatwerk SEO plan. Ook kunnen wij een Google Adwords campagne voor uw website op ons nemen en u hierin adviseren.

  Gratis SEO check aanvragen

 • Negatieve SEO deel II

  In het vorige artikel over negatieve SEO had ik beloofd om in een vervolgartikel aan te geven hoe je:

  • a: er achter komt of jouw website last heeft van negatieve SEO
  • b: indien dat het geval is wat je er aan kunt doen
  • c: hoe je het kunt voorkomen

  Hoe kom je er achter?

  Om er achter te komen is er maar 1 manier en dat is kijken welke externe sites naar jouw website linken en dan per site kijken wat voor site het is. Het is dus niet iets wat je tussendoor even doet. Afhankelijk van het aantal backlinks kan het een behoorlijk arbeidsintensieve klus zijn.

  Je hebt dus (liefst een compleet) overzicht nodig van alle backlinks.
  Nog niet zo lang geleden kan je dat gewoon via de Google search bar opvragen. Dat kan echter niet meer. Wil je nu van Google weten wie er naar jou website linkt, moet je een Google account hebben en toegang tot ‘Webmasterhulpprogramma’s van Google’.
  Als u dat heeft ‘geregeld’ logt u in op uw Google account en gaat naar ‘Hulpprogramma’s voor webmasters’. Klik vervolgens op zoekverkeer ->Links naar uw site.

  U krijgt nu een lijst met alle websites die 1 of meer keer naar uw site linken.

  Wat kun je er aan doen?

  Nu komt het moeilijke deel. U moet nu de links naar uw site stuk voor stuk bekijken en vaststellen of de site die naar u linkt, een site is waarvan u zou willen dat deze naar u linkt. Kijk vooral naar de aard van de site en bekijk de content.
  Als u vermoed dat dit een site is met een lage kwaliteit en zonder enige toegevoegde waarde voor uw eigen site kunt u besluitendeze link naar uw site te willen verwijderen bij Google. Schrijf in dat geval de URL van deze site op en doe hetzelfde bij alle andere ‘verdachte’ sites.

  Google’s DISAVOW tool

  disavowGoogle heeft voor het verwijderen van links naar uw site de ‘disavow tool’ beschikbaar gesteld via de webmaster hulpprogramma’s.

  Upload nu het lijstje met URL’s dat je hiervoor hebt gemaakt via de disavow tool naar Google. Google zal vervolgens de links verwijderen. Kan wel even duren overigens.

  Kijk hier voor een video over hoe Google’s topman ‘Matt Cutt’ over gebruik van de ‘disavow tool’ denkt.

   

  Hoe voorkom je negatieve SEO?

  Het antwoord is simpel. Dan kun je niet. Het enige wat je kunt doen is regelmatig alle backlinks naar je site controleren op aard en kwaliteit.
  Staan er vreemde links tussen die niets met jou of je site te maken hebben of uit het buitenland komen, is de kans aanwezig dat het low-quality links zijn met als doel je SEO nadelig te beïnvloeden.

  © Xperience Internet Solutions, websites, maatwerk webapplicaties en SEO sinds 1995

  Vraag een gratis SEO scan van uw website aan!