• Webdesign Purmerend Hoorn Amsterdam en omstreken

  Website of webapplicatie laten maken

  Wij ontwikkelen niet alleen maatwerk webapplicaties, webshops, portalen, externe koppelingen en ander maatwerk voor onze eigen klanten maar ook voor collega webdesigners die niet in-house over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken.

  Gratis check van uw website

  Website check

  Technieken, toepassingen en het internet landschap veranderen per dag. Is uw website nog steeds up-to-date en houdt deze nog gelijke tred met de laatste ontwikkelingen? Vraag een gratis website check aan en wij vertellen u geheel vrijblijvend waar de verbeterpunten liggen.

  Gratis website check aanvragen

  Zoekmachine optimalisatie Purmerend Amsterdam en omstreken

  SEO en SEA

  Vindbaarheid bij de zoekmachines en bezoekersaantallen zijn bijna synoniemen. Wij zorgen dat uw site hoger in Google komt met een gratis SEO scan van uw website en een maatwerk SEO plan. Ook kunnen wij een Google Adwords campagne voor uw website op ons nemen en u hierin adviseren.

  Gratis SEO check aanvragen

 • https en SEO

  https_seoAfgelopen zomer kondigde Google aan dat gebruikmaking van het https protocol op uw website (in plaats van http:) een ranking factor was geworden. Met het https protocol zorgt u er voor dat de verbinding tussen uw browser en de webserver versleuteld wordt waardoor hackers het dataverkeer tussen uw browser en de webserver en v.v. niet kunnen lezen.

  Het https protocol is meer of minder verplicht als u gevoelige gegevens verzend zoals creditcard gegevens of passwords. Voor websites waar dit niet gebeurd is het gebruikmaken van het https protocol niet echt nodig. Installatie werd dan ook zelden gedaan in dat soort gevallen temeer omdat er jaarlijkse kosten aan zijn verbonden (SSL certificaat).

  Google vind inmiddels echter dat site eigenaren die voor hun hele website gebruik maken van dat veilige https protocol hiervoor beloond moeten worden. Google kent websites die volledig op https draaien SEO punten toe. De enorme toename van het aantal sites dat gehackt wordt en gegevens die onderschept worden heeft hiertoe sterk bijgedragen aan deze beslissing van Google. Enkele jaren geleden al werd internationaal ‘cyber warfare’ als een grotere bedreiging voor de wereld beschouwd als ‘regulier’ terrorisme.

  Wat moet u doen als u uw site wilt omzetten naar het https protocol?

  Er moeten dan twee dingen gebeuren:

  1. op de webserver waar uw website wordt gehost moet een zogeheten SSL certificaat worden geinstalleerd. Hiervoor kunnen installatie kosten in rekening worden gebracht. Daarnaast kost het SSL certificaat zelf geld waarbij u er rekening mee moet houden dat dit certificaat jaarlijks verlengd moet worden met dus jaarlijkse kosten. De kosten varieren sterk per hosting provider en kunnen varieren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.
  2. elke https:// verwijzing op uw website (in de menu’s, interne links, verwijzingen naar images et cetera) moeten allemaal zonder 1 uitzondering worden omgezet naar https://. Als er op een pagina 1 link staat die nog https:// vermeld krijg u een foutmelding. Alleen als alles correct is omgezet verschijnt het sleuteltje in uw browser en kunt u er van uitgaan dat de verbinding beveiligd is.

  Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact opnemen met uw hosting provider of webdeveloper.

  © Xperience Internet Solutions, websites, maatwerk webapplicaties en SEO sinds 1995

  Vraag een gratis SEO scan van uw website aan!