• Webdesign Purmerend Hoorn Amsterdam en omstreken

  Website of webapplicatie laten maken

  Wij ontwikkelen niet alleen maatwerk webapplicaties, webshops, portalen, externe koppelingen en ander maatwerk voor onze eigen klanten maar ook voor collega webdesigners die niet in-house over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken.

  Gratis check van uw website

  Website check

  Technieken, toepassingen en het internet landschap veranderen per dag. Is uw website nog steeds up-to-date en houdt deze nog gelijke tred met de laatste ontwikkelingen? Vraag een gratis website check aan en wij vertellen u geheel vrijblijvend waar de verbeterpunten liggen.

  Gratis website check aanvragen

  Zoekmachine optimalisatie Purmerend Amsterdam en omstreken

  SEO en SEA

  Vindbaarheid bij de zoekmachines en bezoekersaantallen zijn bijna synoniemen. Wij zorgen dat uw site hoger in Google komt met een gratis SEO scan van uw website en een maatwerk SEO plan. Ook kunnen wij een Google Adwords campagne voor uw website op ons nemen en u hierin adviseren.

  Gratis SEO check aanvragen

 • Gast Bloggen

  Vroeger keek Google alleen of hoofdzakelijk naar het aantal websites (en ook weblogs) die een link naar jouw website hadden opgenomen. Link popularity heette dat toen. Hoe meer links naar jouw website hoe belangrijker je schijnbaar was en hoe hoger je Google Pagerank.

  guestblog-xpinternetsolutionsLinkbuilding in het algemeen en in dit artikel specifiek ‘gast Bloggen’ wordt steeds meer door Google als spam beschouwd als dit niet heel goed en weloverwogen gebeurt.Dat hier misbruik van zou worden gemaakt lag voor de hand en dat gebeurde ook massaal. Er werden linkfarms opgezet, reciproce linken (linkruil) was ‘hot’ , je kon links kopen en je kon opeens overal ‘persberichten’ laten verzenden met een artikel naar keuze met natuurlijk een link in dat artikel naar jouw website. Kassa, allemaal linkwaarde voor jouw site. Dat was TOEN. De tijd dat dat soort acties linkwaarde opleverde voor je website is al lang voorbij. Sterker nog het levert maar al te vaak een penalty op van Google waardoor je website zakt in de zoekresultaten.

  Van een iets later tijdperk was het plaatsen van artikelen op ander weblogs (gast Blogs). Je vroeg iemand die een bestaande Blog had of je op zijn Blog een gastartikel mocht plaatsen met natuurlijk een link naar jouw site. Er worden ook honderden nieuwe Blogs opgezet met als enig doel om tegen betaling anderen hun artikelen te laten plaatsen op jouw Blog.

  Do or don’t

  Er zijn TWEE mogelijke redenen waarom de eigenaar/beheerder van een Blog toestaat dat er van iemand anders een artikel op zijn Blog wordt geplaatst:
  1. hij vraagt daar geld voor wetende dat de aanvrager zijn verzoek heeft gedaan om linkwaarde voor zijn eigen website op te bouwen.
  2. de gastblogger is een expert op het gebied waarover hij een artikel wil schrijven en wil om zuivere redenen gewoon graag zijn artikel publiceren om het publiceren en niet om de SEO waarde voor zijn website.

  Reden 1 werd de laatste jaren meer en meer gebruikt en misbruikt. Google had dat al snel door, waarschuwde ook herhaaldelijk dat ze daar niet blij meer waren en dat het als spam werd beschouwd. Inmiddels is Google zo ver dat je een penalty kunt krijgen als je gebruik maakt van de verkeerde Blogs om een artikel te plaatsen.

  Reden 2 is een perfecte reden voor een gast Blog. Als je iets zinnigs te vertellen hebt wat toegevoegde waarde heeft waardeert Google dit altijd en overal. Op je website, in je eigen Blog maar natuurlijk ook als gastblog.

  Ook met deze maatregel wordt het duidelijk dat de SEO’er in de huidige vorm (met name de ‘linkbuilder’) een tanend begrip wordt. Er is straks maar één manier om je website hoog te krijgen in de zoekmachine resultaten en dat is ‘kwaliteit’ leveren. Zorgen dat je wat te melden hebt op je webiste, je Blog, je Google+ pagina, je Facebook pagina, je Twitter et cetera. Zorg dat je iets toevoegt en dat het waarde heeft voor anderen, zodat ze automatisch naar je linken, je liken of Facebook, je tweet re-tweeten en je artikel om zuivere reden op een kwalitatief goede Blog plaatsen.

  Ben je gastblogger?

  Ben je gastblogger? Kijk dan goed op wat voor site je je Blog wil plaatsen. Kijk naar de kwaliteit van de andere artikelen, hoe lang de Blog bestaat. Kijk of er andere gastblogger zijn en of er van hen een bio op de site staat. Kijk ook of het een themablog is en of de artikelen op de site allemaal met dat thema te maken hebben.

  Ik heb er al eerder een artikel aan gewijd, maar linkbuilding verdwijnt en maakt plaats voor ‘linkearning’.

  © 2014 Henk Mulder, Xperience zoekmachine optimalisatie Amsterdam.

  Webdesign, webdevelopment, wordpress en maatwerk, SEO/zoekmachine optimalisatie en app’s.

  Probeer eens onze gratis SEO scan en zie hoe uw website scoort op SEO gebied en waar de verbeterpunten zitten.

  © Xperience Internet Solutions, websites, maatwerk webapplicaties en SEO sinds 1995

  Vraag een gratis SEO scan van uw website aan!